Personvern

PERSONVERN

Versjon: 1

Dato: 01.11.2918

 

1 GENERELT

 

1.1 Disse retningslinjene om behandling av personopplysninger beskriver hvordan Colibri Helse AS samler inn og behandler opplysninger om deg.

 

1.2 Retningslinjene for personvern gjelder for personopplysninger som du gir til oss eller som vi samler inn via vår nettside, www.elicina.no, heretter kalt nettsiden.

1.3 Colibri Helse AS er dataansvarlig for personopplysningene dine. Hvis du har spørsmål eller bemerkninger til disse retningslinjene eller ønsker du å gjøre bruk av en eller flere av rettighetene dine beskrevet i pkt. 4, kan du skriftlig kontakte:

Colibri Helse AS

Vågslien 14

5113 Tertnes

post@elicina.no

 

 

2 HVILKE PERSONOPPLYSNINGER SAMLER VI INN? TIL HVILKE FORMÅL? HVA ER RETTSGRUNNLAGET FOR BEHANDLINGEN?

 

2.1 Når du besøker Nettsiden, samler vi automatisk inn opplysninger om deg og din bruk av Nettsiden, f.eks. om hvilken type nettleser du bruker, din IP-adresse, herunder din nettverksplassering, og informasjon om datamaskinen din med det formålet å optimere brukeropplevelsen og Nettsidens funksjon. Denne behandlingen av opplysninger er nødvendig for at vi kan ivareta våre interesser i å forbedre Nettsiden samt vise deg relevante tilbud. Rettsgrunnlaget for behandlingen er EU Personvernforordningens art. 6, stk. 1, litra f.

 

2.2 Når du kjøper et produkt eller kommuniserer med oss på Nettsiden samler vi inn de opplysningene du selv avgir, f.eks. navn, adresse, e-post-adresse, telefonnummer, betalingsmåte, opplysninger om hvilke produkter du kjøper og eventuelt har returnert, leveringsønsker samt opplysning om den IP-adressen hvorfra bestilling er foretatt. Denne behandlingen av opplysninger skjer med det formålet at vi kan levere de produktene du har bestilt og for å oppfylle vår avtale med deg herunder for å kunne administrere rettighetene dine til å returnere og reklamere. Opplysninger om kjøpene dine kan vi også behandle for å overholde lovkrav, herunder til bokføring og regnskap. Rettsgrunnlaget for behandlingen er EU Personvernforordningens art 6, stk. 1, litra b, c og f.

 

2.3 Når du melder deg på til vårt nyhetsbrev samler vi inn opplysninger om ditt navn, e-post-adresse og evt. mobilnummer med det formålet å kunne ivareta vår interesse i å kunne levere nyhetsbrev til deg. Rettsgrunnlaget for behandlingen er EU Personvernforordningens art. 6, stk. 1, litra f.

 

 

3 MOTTAKERE AV PERSONOPPLYSNINGER

 

3.1 Opplysninger om ditt navn, adresse, e-post, telefonnummer samt ordrenummer og spesifikke leveringsønsker gis videre til Posten, Postnord eller en annen transportør som forestår leveringen av de kjøpte varene til deg. Ved kjøp av ikke lagerførte varer kan de nevnte opplysningene gis videre til produsenten eller selgeren av pågjeldende vare, som i så fall vil forestå leveransen.

 

3.2 Opplysninger kan overlates til eksterne samarbeidspartnere som behandler opplysningene på våre vegne. Vi bruker eksterne samarbeidspartnere til blant annet teknisk drift og forbedringer av Nettsiden, utsendelse av nyhetsbrev samt målrettet markedsføring. Disse bedriftene er databehandlere og under vår instruks og behandler data som vi er dataansvarlig for. Databehandlerne kan ikke bruke opplysningene til annet formål enn oppfyllelse av avtalen med oss og er underlagt fortrolighet om disse. Vi har inngått skriftlige databehandleravtaler med alle databehandlere, som behandler personopplysninger på våre vegne.

 

3.3 To av disse databehandlerne, Google Analytics v/Google LLC. og Facebook Inc. er etablert i USA. De fornødne garantiene for overføring av opplysninger til USA er sikret gjennom databehandlerens sertifisering under EU-U.S. Privacy Shield, jf. EU Personvernforordningens art. 45.

 

4 DINE RETTIGHETER

 

4.1 For å skape åpenhet rundt behandlingen av opplysningene dine må vi som dataansvarlige opplyse deg om rettighetene dine.

 

4.2 Du er til enhver tid berettiget til å anmode oss om opplysning om blant annet hvilke opplysninger vi har registrert om deg, hvilket formål registreringen tjener, hvilke kategorier av personopplysninger og mottakere av opplysninger som evt. finnes, samt opplysning om hvorfra opplysningene stammer.

 

4.3 Du har rett til å få utlevert en kopi av de personopplysningene som vi behandler om deg.

 

4.4 Du har rett til å få uriktige personopplysninger om deg selv beriktiget av oss. Såfremt du blir oppmerksom på at det er feil i de opplysningene som vi har registrert om deg oppfordres du til å rette skriftlig henvendelse til oss, så opplysningene kan bli korrigert.

 

4.5 I visse tilfeller har du rett til å få alle eller visse av personopplysningene dine slettet av oss, f.eks. hvis du tilbakekaller ditt samtykke og vi ikke har et annet rettsgrunnlag for å fortsette behandlingen. I det omfanget en fortsatt behandling av opplysningene dine er nødvendig, f.eks. for at vi kan overholde våre rettslige forpliktelser, eller for at rettskrav kan fastlegges, gjøres gjeldende eller forsvares, er vi ikke forpliktet til å slette personopplysningene dine.

 

4.6 Du har i visse tilfeller rett til å få begrenset behandlingen av personopplysningene dine til kun å bestå av oppbevaring, f.eks. hvis du mener at de opplysningene vi behandler om deg ikke er korrekte.

 

4.7 Du har i visse tilfeller rett til å få personopplysninger som du selv har gitt oss utlevert i et strukturert, vanlig brukt og maskinlesbart format og har rett til å overføre disse opplysningene til en annen dataansvarlig.

 

4.8 Du har til enhver tid rett til å tilbakekalle et samtykke du har gitt oss til en gitt behandling av personopplysninger.

 

 

5 SLETTING AV PERSONOPPLYSNINGER

 

5.1 Opplysninger samlet inn om din bruk av Nettsiden jf. pkt. 2.1. slettes senest når du ikke har gjort bruk av Nettsiden i 1 år.

 

5.2 Opplysninger samlet inn i forbindelse med din påmelding til vårt nyhetsbrev slettes når ditt samtykke til nyhetsbrev trekkes tilbake. Opplysninger kan likevel lagres i lengre tid hvis vi har et legitimt behov for lengre oppbevaring, f.eks. hvis det er nødvendig for at rettskrav kan fastlegges, gjøres gjeldende eller forsvares, eller hvis oppbevaring er nødvendig for at vi kan oppfylle lovkrav.

 

5.3 Opplysninger samlet inn i forbindelse med kjøp du har gjennomført på Nettsiden jf. pkt. 2.2 vil som utgangspunkt bli slettet 3 år etter utløpet av det kalenderåret der du har foretatt kjøpet ditt. Opplysninger kan likevel lagres i lengre tid hvis vi har et legitimt behov for lengre oppbevaring, f.eks. hvis det er nødvendig for at rettskrav kan fastlegges, gjøres gjeldende eller forsvares, eller hvis oppbevaring er nødvendig for at vi kan oppfylle lovkrav. Regnskapsmateriale oppbevares i minimum 5 år til utgangen av et regnskapsår for å oppfylle bokføringslovens krav.

 

 

6 SIKKERHET

 

6.1 Vi har gjennomført passende tekniske og organisatoriske sikkerhetsforanstaltninger mot at personopplysninger hendelig eller ulovlig tilintetgjøres, fortapes, endres eller forringes samt mot at de kommer til uvedkommendes kjennskap eller misbrukes.

 

6.2 Kun medarbeidere som har et reelt behov for å få tilgang til personopplysningene dine for å utføre sin jobb har tilgang til disse.

 

 

7 ENDRINGER I RETNINGSLINJENE FOR PERSONVERN

 

7.1 Vi forbeholder oss retten til å endre våre retningslinjer for personvern når som helst, så for å være mest mulig oppdatert anbefaler vi at du leser denne hver gang du handler hos oss. Dersom vi gjør vesentlige endringer i våre retningslinjer for personvern, vil vi varsle deg her om at det har blitt oppdatert, slik at du er klar over hvilken informasjon vi samler inn, hvordan vi bruker den og under hvilke omstendigheter, om noen, vi bruker og / eller avslører den til andre. Dersom vår nettbutikk blir kjøpt eller fusjonert med et annet selskap, kan informasjonen bli overført til de nye eierne, slik at vi kan fortsette å selge produkter til deg.